Előnézet

Tanítsd netezni a nagyszüleidet!

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét megnehezíti, különösen az egyedül élő idős emberekét, akik a korlátozások miatt egyre jobban elszigetelődnek a külvilágtól. A kapcsolattartást könnyebbé teheti egy számítógép, egy táblagép főként egy okostelefon, amivel a legtöbb idős ember ma már rendelkezik ugyan, ám nincs teljesen tisztában a benne rejlő lehetőségekkel.

Hogy az okostelefont hívások indításán és fogadásán túl még mennyi mindenre lehet használni, azt a műfaj „virtuózai”, a mai tizen-huszonévesek, vagyis az unokák generációja taníthatja meg nekik a leghatékonyabban.

A tanulás azonban, főleg, ha idős emberekről van szó, nem könnyű, ezért a BESS – Be Smart Seniors projekt igyekszik ebben hathatós segítséget nyújtani és várják olyan fiatalok érdeklődését, aki szívesen részt vennének ebben a kezdeményezésben.

A tanításhoz jó alapot szolgáltat a BESS webhely, amelyen az oktatóvideókban „Bess nagyi” kérdéseket tesz fel az internet szolgáltatásairól, az unokája pedig válaszol. A videók segítenek megtenni az első lépéseket, a bonyolultabb alkalmazásokhoz azonban jól jön majd a fiatalok közreműködése.

A tanítás lépéseit a PDF-ben letölthető útmutatót követve rendszerezetten, érthetően be lehet mutatni a különféle eszközök és alkalmazások használatát, amihez a webhelyen található videók és az oldal egyéb funkciói kiváló lehetőséget nyújtanak.